Monday, December 5, 2011

Tudung bawal pun stylo sekarang ni

Assalamualaikum..

Apa motif pegang objek itu??!

Wah wahh..Permulaan entri gempak seyh! Nampak dak awek cun kat atas tue senyum macam menahan gigi dari terkeluar :p

Korang perasan tak fashion sekarang nie more kepada pop yeh yeh ala ala zaman 60an 70an.. Ala ala vintage gitu. perasan tak?perasan tak?

Handbag vintage,baju pun vintage, ada puff puff gitu. auwww cumel!

So,hari nie aku tak mau cerita pasal vintage vintage nie. Vintage vintage nie next entri yea. ;p *ntah jadi ke ndak entri tuh :p*

Hari nie aku nak cerita pasal tudung bawal. Ok,tudung bawal. Sebelum timbulnya shawl,pashmina dan tudung malas. Korang tahu tak tudung malas tue yang mane? Tudung malas tue tudung ekspress la. Main sarung je dan siap bentuk! Ok! stop cerita pasal tudung malas.

Ulang ayat, sebelum timbulnya shawl pashmina dan tudung malas, tudung bawal la menjadi rebutan para gadis rupawan dan mak-mak orang. Semua saling bertanding batu berlian sape paling berat , daun bunga pokok sape paling lebat. Hahahaha *paham dak maksud aku? dak paham buat paham yea :p *

Kini, tudung bawal nie timbul lagi dengan macam2 style la pulop. Siap boleh belit lilit lagi. But still nice aku tengok. Cumel je..




Nie Dian Pelangi. Model dan fashion designer muslimah dari Indonesia. Cantik kan dia? Dan stylo kan dia? Jangan risau jejaka jejaka kacak seantero malaya. Dian Pelangi nie sudah pun berumahtangga. Simpan saja angan-angan mu itu. Muihihihi

Aku penah la tengok gadis-gadis pakai tudung macam nie kat malaysia mostly student indonesia yang belajar kat malaysia. Nice wooo.. Cumel je dorang pakai macam nie :) suka suka suka! 

Kalo korang nak bergaya macam Dian Pelangi nie boleh la beli tudung bawal kat SINI. Murah-murah je owner dia jual.

Opss. Nie lelaki masa depan aku. Boleh?

9 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

auw..ganteng lelaki masa hadapan bulan.

tudung bawal mmg akak sgt minat.dulu sebelum keluar tudung malas setahun 2-3 jenis baru keluar..mcm2 nama.skrg dah kurang.tapi tudung bawal lembut dan selesa.akak suka!tak lapuk ditelan zaman

FariehanIbrahim [LBC] said...

tudung bwl pom boley wat mcm2 pesen da skrg nie..hebak2! ;D

Anishaway said...

okeyh dah agak, one day style lamo akan kembali semula. back to basic ! ;)

najihah sahami said...

Yunk..jom shre lelaki masa dpn u tu..hahhaa

eRza farEeha said...

wahh...mmg tren skg tdung bawal kn..ahaha..

apik pehe said...

pegang benda bulat tu tengah meramal masa depan ker mek?hehehe...

cOnfuSeME said...

xperlu la gmba org sebelah tu...=_=

fndrocka said...

haaa....sejuk ssngat dah mata memandang,dah byk sgt fesyen tudung...cuba setiap hari pakai fesyn berbeza..pening kepala dibuatnya, tpi akhirnya simplisiti juga yg paling dicari.

sarah mohamad said...

Dah lama gilerr tak pakai tudung bawal. HEHEH Maybe dah lupa pakai acene. Boleh? HEHEHHE