Friday, November 11, 2011

Hari 01 - Gambar Terbaru Dan 15 Fakta Menarik Tentang Kamu

Assalamualaikum...


Dalam entri sebelum nie <SINI> aku dah nyatakan yang aku akan sahut "cabaran 30 hari saya". Perghh,30hari tue Jah. Kau hado?tak hado kan? Muihihihi. Nie aku baru nak mula menyahut sahutan itu agar ianya terus bersahut sahut sesahut sahutnya. Ce kira berapa kali aku sahut?Muihihihih. Ok merapu!


Tajuk entri seperti mahu join Miss World 2012. Sebab Miss World 2011 dah hado pemonang nye.Dan pemonang Miss World 2012 tentulah aku. Ok merapu lagi!


Sudah tentu Puteh yang tergedik-gedik melompat atas ku kerna mahu bergambar. Namun dengan ego nya dia memandang ke arah lain. Kata nya,pose cenggini baru cool babe!

Fakta tak berapa nak menarik tentang aku :p

1.Penguin kontot- Gelaran aku dapat dari ex aku. Penguin sebab cara aku berjalan masa kelam kabut.Kontot sebab....tak mo ckp lah! mentang2 dia 180cm. Bajet tinggi sangat.Lee Minho 187cm taw!

2. Sawan camera- ohmaiJah! pantang! memang pantang! boleh sawan lah depan camera. tak mampu nak ungkai dengan kata kata tentang kesawanan aku terhadap camera.

3. Sawan Kucing- ohmaiJah lagi! nie kurang sikit dari sawan camera tue. sebab kucing bukan camera. tapi kucing jugak boleh buat aku sawan. 

4. Kaki sepuluh- mama aku cakap aku kaki sepuluh. suke jalan-jalan kalo keluar 10pagi, 10malam baru jumpe jalan nak balik. orang kata kalo ade tahi lalat ditapak kaki memang kuat berjalan. no wonder lah!

5. Blogger-dunia blogging tak boleh aku tinggalkan. hampir setahun lebih aku berblog. 

6. Sawan dengan anak ikan- 'anak ikan' disini bermaksud jejaka k-pop.hahaha dorang nie jambu2.I like. rase nak gigit gigit je. auwwww! K-pop dan aku tak mampu nak dipisahkan walaupun melalui pembedahan :p

7.Sengal lembu- kekadang datang nya mood sengal aku. korang suntik ubat penenang pun tak jadi hapo dah

8. Loner- penyepi.hahaha loner disini. aku suka pergi mana2 sorang diri. sebosan mana aku aku jarang ajak orang keluar. sebab aku takot membebankan orang. kalo utk buat perkara penting aku prefer pergi sorang :) (settlekan bil or pergi beli barang )

9. penumpang setia T203-bus dari terminal putra gombak ke pinggiran batu caves dan balik ke terminal putra kalo tak silap aku. Time aku tension tertekan. aku naik bus nie dan duduk je dalam bus tue. naik sorang tenangkan diri berfikir panjang tentang apa yang aku tengah lalui. Sebelum bus nie sampai kembali ke terminal putra. Aku dah buat keputusan TEKAD tentang apa yg aku fikirkan dlm bus tue.

10. Sawan air- air suka aku. aku pun suka air. kami sama lap2. Aku suka mandi. paling kurang 4kali sehari aku mandi. pagi tengahari petang dan sebelum tido. membazir bil air je kan ;p

11. Mabuk darah - <SINI> naseb baik bukan sawan darah. kalo tak dracula aku :p

12.Tacing- Ye,aku memang sensitip. Sawan sentap belum tahap tue lagi. Tak dengan semua orang aku cepat terasa sentap dan tacing,tapi dengan yang rapat dengan aku. lebih tepat lagi makhluk yang paling aku sayang.kalo kucing makhluk paling aku sayang. dengan kucing pun aku boleh sentap ok.

13. Beruang panda- suka tido. memang kaki tido. memang kepala tido. tiap malam aku wajib tido 8jam. itu belum campur tido di siang hari.hurmmm kesian somi aku nanti.

14.gadget unluck- betol ntah ayat aku tue ' gadget unluck'. hihihihi memang aku tak boleh pegang gadget.laptop kene curi beli baru. hp nokia mama basuh dengan mesin basuh, hp sony pun dah mangkat sebulan yg lepas, mp3 sony tercicir dlm bus,external HD maut dari tingkat 3.

15. Good listener- yeah! nie yg aku akui. Im a good listener. tapi tak semua cerita orang aku dengar. dan tak semua aku dapat bagi pendapat. tapi aku pendengar yang baik!meh story mory dengan aku!

banyak lagi fakta menarik tentang aku.kang korang semput plak bace kalo aku tulis semua.hahaha

Moodbidadari: aku tak sempurna.begitu jua kau :)

6 comments:

emieysandra said...

apsal byk sakit sawan ni? ehehe :)

.: iEyLa :. said...

t i ilangkan sawan2 u yg ade tu sket2 ek..hikhik

najihah sahami said...

sawan makan tak campur sekali ke yunk?

❤ eyeme ❤ said...

tang gadget tu ifa, baek tu campak aje kt blok D 2.4..sblm cmpk roger dulu, blh prepare2 nak smbt..haha

p[A]n[A]d[O]L said...

perghhh byk siot ur punya sawan dear..eheheh

dak eina said...

byk jugak jenis sawan nie ye...kikiki external maut xleh blah..hahaha