Monday, November 28, 2011

Penghargaan Untuk Diri Sendiri

Assalamualaikum....

Seminggu aku tak update. Korang tunggu entri dari belog aku tak? Tak kan? Hahahaha

Ok. cuti 4 hari nie memang heaven se'heaven-heaven' nya la. 4hari nie kerja meronggeng je. Hahaha. Esok aku tertonggeng lah sebab pagi-pagi lagi ada mock interview untuk kelas EOP (English For Occupational Purpose). Dah la sawan pemalu aku makin menjadi-jadi :p

Nanti aku update entri meronggeng dengan blogger famos amos ye :p

Jeng jeng jeng

Pe kebende la nie ek. Macam botol susu pun ada kan. Nie Skincare Set dari Etude House. Aku dah lama aim product nie. Bila dah cukup duit simpanan aku nak beli. 

Hari sabtu aku keluar dengan beberapa blogger famos amos nie dekat Times Square. So,aku singgah la Etude House Shop kat Times Square.Aku dah lama tunggu sale dari Etude House. Kalau nak beli one by one product agaklah mahal mencekik. Satu cleanser tue dah RM50. Dop mampu ambe nak beli nya.Huhuhu Bila beli set promosi macam nie amat lah murah dan sangat berbaloi-baloi bagi mereka yang mementingkan penjagaan kulit.

So, aku beli Be Clear Set. Harganya RM119.90 kalau normal price RM163.70 macam tue lah. Dalam set nie aku dapat FREE 1 Christmas Box,1 cute recycle bag, and 1 pinky pouch. 



Dalam Be Clear Set nie ade Cleansing Foam, Skin toner dan  Moisturizer. Aku baru nak cuba product nie setelah telah perubahan muka Mish bila dia dah sebulan pakai Be Clear cleansing foam dari etude house nie :)

Ini adalah reward atau penghargaan yang aku hadiahkan untuk diri sendiri setelah aku melakukan sesuatu yang membanggakan diri sendiri. Sesuatu? Apa bendanya? Ada lah kang kalau aku cakap bukan ke riak namanya . Walaupun tak mampu nak banggakan orang lain. Diri sendiri sudah cukup. Eheee. 

psst ~ Siapa lagi nak hargai diri kita kalau bukan kita sendiri kan?

9 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam bulan.mahei gak rge dia yek satu set.leh pki brp bulan tu?

Nazifa said...

@ kak LM

mahal SK-II lg kak :p..eheee tahan la 3-4bulan akak...botol pn besau gak

sarah mohamad said...

WOOOOWWWW. Etude ok. Me punggg jeles, dari dulu lagi nak bb dia pungg dapat2 lagik hehehe

YOUsoF said...

Betul, Macam mana orang nak hargai diri kita kalau kita sendiri tak hargai diri sendiri dulu kan... ;)


Ok la dapat beli dengan harga lebih murah..

Lyaa Suriany said...

wahh
mcm best ni
lya dah lama nk p etude house
asik tangguh aje
tunggu masyuk dlu la
nnti jgn lupa buat testimoni babe

Finaz Jaafar said...

pehh mahal kot..tapi kalau boleh tahan lama berbaloi..
eh sabtu ritu gi TS ngn sape?ada blogger ajak gak tapi takleh gi..

najihah sahami said...

wahh..ade perubahan kah?jeng jeng. malu ai u. hehhee..

nnti perubahan kat muka u plak. xsabo nk nunggu nih.

laskar pelangi said...

waaaaa...best ke pakai produk tu?

Ardini Humaira said...

sini takdop etude... uwaaa nok etep!